تفاوت سی پی یو پلاتینیوم با گلد چیست؟ (Intel CPU Gold vs Platinum)

تفاوت سی پی یو پلاتینیوم با گلد چیست؟ (Intel CPU Gold vs Platinum)

فرق سی پی یو پلاتینیوم با گلد چیست؟ (Intel Processor Platinum vs Gold)

بدون تردید می‌توان گفت اصلی‌ترین بخش یک سرور که نقش مهمی در پردازش دستورالعمل‌ها و ظرفیت‌های محاسباتی ایفا می‌کند، CPU نام دارد. جالب است بدانید که پردازنده سرور با توجه به کارایی مداوم خود، علاوه بر اینکه دمای کمتری تولید کرده، بسیار کمتر از سی پی یو‌های معمولی Crash و هنگ می‌کند. از طرفی کمپانی معروف Intel سرور‌های سری زئون را با مقیاس‌پذیری بالا برای افزایش کارایی سرور‌های نسل جدید HP در چهار زیر مجموعه پلاتینیوم، گلد، سیلور و برنز به بازار عرضه کرده است. برای خرید سی پی یو سرور، ابتدا باید کمی دانش فنی خود را در مورد این قطعه سخت‌افزاری بسیار مهم بالا ببرید. به همین دلیل تا انتهای این متن ما را همراهی کنید تا اطلاعات بیشتری در مورد تفاوت دو زیر مجموعه مهم پردازنده‌های زئون یعنی پلاتینیوم و گلد در اختیارتان قرار دهیم.

تفاوت سی پی یو پلاتینیوم با گلد چیست؟ (Intel CPU Gold vs Platinum)
تفاوت سی پی یو پلاتینیوم با گلد چیست؟ (Intel CPU Gold vs Platinum)

انواع پردازنده سرور HP اینتل سری زئون (Xeon) کدام‌اند؟

به طور کلی پردازنده‌های مقیاس‌پذیر زئون در ۴ دسته پلاتینیوم، گلد، سیلور و برنز در بیش از ۲۰ خانواده متنوع توسط شرکت اینتل تولید و به بازار عرضه شده است. در حقیقت پردازنده‌های سری Xeon سی پی یو‌های قدرتمند و اینترپرایز طراحی شده برای سرور‌های جدید اچ پی است. به طور کلی از ویژگی‌های اصلی پردازنده‌های XEON می‌توان به پشتیبانی از رم ECC، استفاده از رم‌ها به صورت مولتی پروسسور و طراحی ویژه برای سرور‌ها و رندرینگ اشاره کرد.

در ادامه به معرفی سی پی یو اینتل زئون پلاتینیوم و پردازنده Intel Xeon Gold می‌پردازیم تا بیشتر با تفاوت این دو نسل پرفروش پردازنده‌های سرور آشنا شوید.

پردازنده پلاتینیوم Intel Xeon

سی پی یو‌های سری Platinum بهترین انتخاب برای ایجاد زیرساختی کارآمد در جهت دستیابی به امنیت و سرعت بیشتر و بهره‌مندی از سرویس هیبرید کلود مراکز داده هستند. در حقیقت این پردازنده‌های پلاتینیومی در مدل‌های ۲،۴ و ۸ سوکتی به‌گونه‌ای طراحی شده‌اند تا راهکاری مطمئن برای رشد قابل‌توجه در I/O، حافظه، ذخیره‌ساز و تکنولوژی‌های شبکه در دیتاسنتر‌ها ارائه دهند. همچنین سی پی یو پلاتینیوم اینتل از تکنولوژی‌های Intel Turbo Boost و Hyper-Threading پشتیبانی کرده و با تکنولوژی پیشرفته خود برای حجم‌های کاری Multi-Cloud، آنالیز لحظه‌ای و هوش مصنوعی بهترین کارایی را دارد.

پردازنده Intel Xeon Platinum تعداد هسته پردازشی یعنی ۲۸ هسته و ۵۶ رشته (Thread) را به خود اختصاص داده است. این سری پردازنده‌های قدرتمند با هدف به کارگیری در فعالیت‌هایی همچون هوش مصنوعی، محاسبات ابری، یادگیری ماشین، تجزیه و تحلیل Real Time تولید شده‌اند. در واقع کمپانی اینتل طراحی این نوع CPU را بر اساس بهره‌گیری از فضای ابری انجام داده است. پردازنده سری ۸۰۰۰ خانواده Platinum با حداکثر ۲۲۴ هسته در ۸ سوکت ۲۸ هسته‌ای از ۱۲ ترابایت حافظه پشتیبانی می‌کنند.

در سری سی پی یو‌های Scalable زئون، پردازنده پلاتینیوم با عدد ۸ نام‌گذاری می‌شود. در حقیقت در این روش نام‌گذاری عدد اول نشان‌دهنده سری پردازنده و عدد دوم برای نسل CPU و اعداد بعد از آن معرف مدل پردازنده هستند. به عنوان مثال در مدل پردازنده ۸۱۸۰ در واقع عدد ۸ نشان‌دهنده نوع پلاتینیوم و عدد ۱ نسل اول بودن و عدد ۸۰ نشان‌دهنده مدل سی پی یو خواهد بود.

ویژگی‌های بارز پردازنده‌های پلاتینیوم Scalable زئون، پشتیبانی از حداکثر ۲۸ هسته پردازشی و قابلیت کار با ۸ عدد پردازنده در یک سیستم است. در نظر داشته باشید که نسل اول این سی پی یو‌های پلاتینیوم، حداکثر از باس رم ۲۶۶۶ و قابلیت کار با ۷۶۸ گیگابایت رم پشتیبانی کرده و نسل دوم این سری پردازنده قدرتمند با باس رم ۲۹۳۳ و حداکثر ظرفیت یک ترابایت حافظه رم سازگاری دارد.

تفاوت سی پی یو پلاتینیوم با گلد چیست؟ (Intel CPU Gold vs Platinum)
تفاوت سی پی یو پلاتینیوم با گلد چیست؟ (Intel CPU Gold vs Platinum)

سی پی یو Gold اینتل زئون

پردازنده‌های سری Gold با قابلیت اطمینان عالی و امنیت سخت‌افزاری بالا، در عین حالی که کارایی بهبودیافته‌ای را برای دیتا سنتر‌ها ارائه می‌دهند، گزینه‌ای مقرون به صرفه برای مراکز داده با حجم کاری مناسب نیز به شمار می‌روند. سری طلایی پردازنده‌های اینتل، از سی پی یو‌های پرفروش دنیا هستند که از آن در سرور‌های اچ پی استفاده می‌کنند.

به طور کلی از نظر قدرت پردازش پس از CPU پلاتینیوم و در رده دوم قرار می‌گیرند. این محصولات در مدل‌های سری ۵۰۰۰ و ۶۰۰۰ به بازار عرضه شده‌اند که سری ۶۰۰۰ آن، از پردازنده‌های قدرتمند intel Xeon Gold محسوب می‌شوند. پردازنده‌های سری ۶۰۰۰ از خانواده Gold با حداکثر ۸۸ هسته شامل ۴ سوکت ۲۲ هسته‌ای از ۶ ترابایت حافظه پشتیبانی می‌کنند.

در میان پردازنده‌های Scalable زئون شرکت اینتل، دسته Gold با اعداد ۵ و ۶ نام‌گذاری می‌شود. از طرفی همانند نسل پلاتینیوم، رقم اول معرف سری CPU و عدد دوم نشان‌دهنده نسل آن است. برای مثال می‌توان گفت در پردازنده ۶۲۳۰ عدد ۶ بیانگر گلد بودن و عدد ۲ نسل سی پی یو را نشان می‌دهد.

سری Gold سی پی یو‌های Scalable اینتل در نسل اول از حداکثر ۲۸ عدد و در نسل دوم تا ۲۲ عدد هسته پشتیبانی می‌شود. همچنین پردازنده‌های گلد در نسل اول خود با باس رم ۲۴۰۰ و ۲۶۶۶ تا حداکثر ظرفیت ۷۶۸ گیگابایت سازگار هستند و در نسل دوم از باس رم ۲۶۶۶ و ۲۹۳۳ تا حداکثر ظرفیت یک ترابایت پشتیبانی می‌کنند.

تفاوت سی پی یو پلاتینیوم با گلد چیست؟ (Intel CPU Gold vs Platinum)
تفاوت سی پی یو پلاتینیوم با گلد چیست؟ (Intel CPU Gold vs Platinum)

سؤالات متداول

بهترین سی پی یو‌های سرور‌های نسل ۱۰ اچ پی کدام‌اند؟

پردازنده‌های زئون اینتل با چهار زیر مجموعه پلاتینیوم، گلد، سیلور و برنز در بازار موجود هستند که پردازنده Platinum Intel Xeon و Intel CPU Gold برای سرور‌های نسل ۱۰ دیتا سنتر‌ها انتخابی مناسب هستند.

قیمت سی پی یو Platinum و Gold اینتل چقدر است؟

قیمت این پردازنده‌ها به ویژگی‌های CPU و نوسانات نرخ ارز بستگی دارد، از این رو برای خرید سی پی یو سرور با بهترین قیمت با کارشناسان ما تماس بگیرید.

سخن آخر

در متن بالا تلاش کردیم به معرفی پردازنده‌های معروف زئون اینتل یعنی سی پی یو‌های پلاتینیوم و گلد بپردازیم، همچنین تفاوت این دو زیر مجموعه را برای شما بیان کنیم. در حقیقت پردازنده‌های مقیاس‌پذیر پلاتینیوم و گلد اینتل زئون انتخابی مناسب برای دیتاسنتر‌هایی است که حفظ امنیت داده‌ها در اولویت آن‌ها قرار دارد.

از این رو پیشنهاد می‌کنیم برای خرید پردازنده‌های Platinum و Gold سری زئون شرکت اینتل با بهترین قیمت با کارشناسان شرکت فناوری اطلاعات آسیمکو تماس بگیرید. به نظر شما مهم‌ترین تفاوت سی پی یو‌های گلد و پلاتینیوم چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *